Polityka prywatności

Nasza Polityka Prywatności została ostatnio zaktualizowana 29 maja 2024 r.

Ta Polityka Prywatności opisuje nasze zasady i procedury dotyczące zbierania, używania i ujawniania Twoich informacji podczas korzystania z Usługi i informuje Cię o Twoich prawach prywatności oraz o tym, w jaki sposób prawo Cię chroni.

Wykorzystujemy Twoje dane osobowe w celu świadczenia i ulepszania Usługi. Korzystając z Usługi, zgadzasz się na zbieranie i wykorzystywanie informacji zgodnie z tą Polityką Prywatności. Niniejsza Polityka Prywatności została wygenerowana przezSzablon polityki prywatności TermsFeed CCPA.

Tłumaczenie i Definicje

Tłumaczenie

Słowa, których początkowa litera jest wielką literą, mają znaczenia określone w następujących warunkach. Poniższe definicje będą miały takie samo znaczenie, niezależnie od tego, czy występują w liczbie pojedynczej czy mnogiej.

Definicje

W celu niniejszej Polityki Prywatności:

  • Kontooznacza unikalne konto utworzone dla Ciebie w celu uzyskania dostępu do naszej Usługi lub części naszej Usługi.

  • BiznesW celu CCPA (California Consumer Privacy Act), odnosi się do Spółki jako podmiotu prawnego, który gromadzi dane osobowe Konsumentów i ustala cele i środki przetwarzania danych osobowych Konsumentów, lub w imieniu którego takie informacje są zbierane i który samodzielnie lub wspólnie z innymi ustala cele i środki przetwarzania danych osobowych konsumentów, który działa w stanie Kalifornia.

  • Firma(określany jako „Firma”, „My”, „Nas” lub „Nasza” w niniejszej Umowie) odnosi się do muss-de

  • Krajodnosi się do Niemiec.

  • KonsumentW przypadku ustawy CCPA (California Consumer Privacy Act), oznacza osobę fizyczną będącą rezydentem Kalifornii. Rezydent, zdefiniowany w ustawie, obejmuje (1) każdą osobę przebywającą w USA niebędącą tam tymczasowo lub przejściowo, oraz (2) każdą osobę zamieszkałą w USA, która przebywa poza USA tymczasowo lub przejściowo.

  • CiasteczkaSą to małe pliki umieszczane na Twoim komputerze, urządzeniu mobilnym lub innym urządzeniu przez stronę internetową, zawierające szczegóły historii Twojej przeglądarki na tej stronie wśród wielu innych zastosowań.

  • Kontroler danychW celu przestrzegania RODO (Rozporządzenie Ogólne o Ochronie Danych Osobowych), termin „Firma” odnosi się do podmiotu prawnego, który samodzielnie lub wspólnie z innymi określa cele i środki przetwarzania danych osobowych.

  • UrządzenieOznacza dowolne urządzenie, które może uzyskać dostęp do Usługi, takie jak komputer, telefon komórkowy lub tablet cyfrowy.

  • "Nie śledź"(DNT) to koncepcja promowana przez amerykańskie władze regulacyjne, w szczególności Federalną Komisję Handlu (FTC), dla branży internetowej w celu opracowania i wdrożenia mechanizmu umożliwiającego użytkownikom internetu kontrolowanie śledzenia ich aktywności online na różnych stronach internetowych.

  • Dane osoboweInformacja, która dotyczy zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby.

    W celach ustawy CCPA, Dane osobowe oznaczają wszelkie informacje, które identyfikują, odnoszą się do, opisują lub mogą być powiązane z Tobą, lub które można by rozsądnie powiązać, bezpośrednio lub pośrednio.

  • WyprzedażW przypadku ustawy CCPA (California Consumer Privacy Act) oznacza sprzedaż, wynajem, ujawnianie, rozpowszechnianie, udostępnianie, przekazywanie lub w inny sposób przekazywanie ustnie, na piśmie, za pomocą elektronicznych lub innych środków, informacji osobistych Konsumenta innemu przedsiębiorstwu lub stronie trzeciej w zamian za pieniężne lub inne cenne rozważenia.

  • Usługaodnosi się do strony internetowej.

  • Dostawca usługoznacza każdą osobę fizyczną lub prawną, która przetwarza dane w imieniu Firmy. Odnosi się to do firm zewnętrznych lub osób zatrudnionych przez Firmę w celu ułatwienia świadczenia Usługi, świadczenia Usługi w imieniu Firmy, wykonywania usług związanych z Usługą lub pomocy Firmie w analizowaniu sposobu korzystania z Usługi.

  • Dane dotyczące użytkowaniaodnosi się do danych zbieranych automatycznie, generowanych przez korzystanie z Usługi lub z samej infrastruktury Usługi (na przykład czas trwania wizyty na stronie).

  • "Strona internetowa"odnosi się do Muss-de, dostępnego pod adresem https://de.musso.co

  • Tyoznacza osobę fizyczną korzystającą z Usługi lub firmę lub inny podmiot prawnego, w imieniu którego taka osoba fizyczna korzysta z Usługi, w miarę stosowne.

Zbieranie i Wykorzystywanie Twoich Danych Osobowych

Rodzaje zebranych danych

Dane osobowe

Podczas korzystania z naszej usługi możemy poprosić Cię o podanie nam pewnych osobistych danych identyfikujących, które mogą być używane do kontaktowania się z Tobą lub identyfikacji. Osobiste dane identyfikujące mogą obejmować, ale nie są ograniczone do:

  • Adres e-mail

  • Imię i nazwisko

  • Numer telefonu

  • Adres, Stan, Prowincja, Kod pocztowy, Miasto

  • Dane dotyczące użytkowania

Otwórz informacje o koncie
Format e-mail: przykład@serwerpoczty.domena
Edytuj informacje o koncie
Format e-mail: przyklad@serwerpoczty.domena
Pokaż wszystkie zapytania
Format e-mail: przyklad@serwerpoczty.domena
Usuń informacje o koncie
Format e-mail: przyklad@serwerpoczty.domena

Dane dotyczące użytkowania

Dane dotyczące użytkowania są zbierane automatycznie podczas korzystania z Usługi.

Dane dotyczące użytkowania mogą obejmować informacje takie jak adres protokołu internetowego Twojego urządzenia (np. adres IP), rodzaj przeglądarki, wersja przeglądarki, strony naszej usługi, które odwiedzasz, czas i data Twojej wizyty, czas spędzony na tych stronach, unikalne identyfikatory urządzeń i inne dane diagnostyczne.

Kiedy uzyskujesz dostęp do Usługi za pomocą urządzenia mobilnego, możemy automatycznie zbierać pewne informacje, w tym, lecz nie ograniczając się do, rodzaj urządzenia mobilnego, którego używasz, unikalne ID Twojego urządzenia mobilnego, adres IP Twojego urządzenia mobilnego, system operacyjny Twojego urządzenia mobilnego, rodzaj przeglądarki internetowej mobilnej, którą używasz, unikalne identyfikatory urządzeń i inne dane diagnostyczne.

Możemy również zbierać informacje, które przesyła przeglądarka za każdym razem, gdy odwiedzasz naszą usługę lub gdy uzyskujesz dostęp do usługi za pomocą urządzenia mobilnego.

Technologie śledzenia i pliki cookie

Używamy plików cookie i podobnych technologii śledzenia do monitorowania aktywności na naszej usłudze i przechowywania określonych informacji. Wykorzystywane technologie śledzenia to znaczniki, tagi i skrypty służące do zbierania i śledzenia informacji oraz do poprawy i analizy naszej usługi. Wykorzystywane przez nas technologie mogą obejmować:

  • Ciasteczka lub pliki cookie przeglądarki.Ciasteczko to mały plik umieszczony na Twoim urządzeniu. Możesz zlecić swojej przeglądarce odrzucenie wszystkich ciasteczek lub poinformowanie, kiedy ciasteczko jest wysyłane. Jednakże, jeśli nie zaakceptujesz ciasteczek, możesz nie być w stanie korzystać z niektórych części naszej usługi. Jeśli nie zmienisz ustawień swojej przeglądarki tak, aby odrzucała ciasteczka, nasza usługa może używać ciasteczek.
  • Web Beacons.Niektóre sekcje naszej Usługi oraz nasze e-maile mogą zawierać małe pliki elektroniczne znane jako web beacons (znane również jako clear gifs, tagi pikseli i pojedyncze piksele), które pozwalają Firmie na przykład zliczać użytkowników, którzy odwiedzili te strony lub otworzyli e-mail oraz na inne związane statystyki strony internetowej (na przykład rejestrowanie popularności określonej sekcji oraz weryfikowanie integralności systemu i serwera).

Ciasteczka mogą być "Trwałe" lub "Sesyjne". Ciasteczka trwałe pozostają na Twoim komputerze osobistym lub urządzeniu mobilnym, gdy jesteś offline, podczas gdy ciasteczka sesyjne są usuwane zaraz po zamknięciu przeglądarki internetowej.

Używamy zarówno plików cookie sesji, jak i trwałych do celów określonych poniżej:

  • Wymagane / Istotne pliki cookie

    Typ: Ciasteczka sesji

    Administrowane przez: Nas

    Cel: Te pliki cookie są niezbędne do świadczenia Ci usług dostępnych za pośrednictwem Strony internetowej i umożliwiają korzystanie z niektórych jej funkcji. Pomagają one uwierzytelnić użytkowników i zapobiec oszustwom przy użyciu kont użytkowników. Bez tych plików cookie nie można świadczyć usług, o które prosiłeś, i używamy ich wyłącznie do świadczenia Ci tych usług.

  • Polityka plików cookie / Akceptacja plików cookie

    Trwałe ciasteczka

    Administrowane przez: Nas

    Cel: Te pliki cookie identyfikują, czy użytkownicy zaakceptowali korzystanie z plików cookie na stronie internetowej.

  • Funkcjonalne pliki cookie

    Trwałe ciasteczka

    Administrowane przez: Nas

    Cel: Te pliki cookie pozwalają nam zapamiętać wybory, które podejmujesz podczas korzystania z Witryny, takie jak zapamiętywanie danych logowania lub preferencji językowych. Celem tych plików cookie jest zapewnienie Ci bardziej personalnego doświadczenia i uniknięcie konieczności ponownego wprowadzania preferencji za każdym razem, gdy korzystasz z Witryny.

  • Śledzenie i pliki cookie wydajności

    Trwałe ciasteczka

    Administrowane przez: Strony trzecie

    Cel: Te pliki cookie są używane do śledzenia informacji o ruchu na stronie internetowej i sposobie korzystania z niej przez użytkowników. Informacje zbierane za pomocą tych plików cookie mogą bezpośrednio lub pośrednio identyfikować Cię jako indywidualnego odwiedzającego. Dzieje się tak, ponieważ zebrane informacje zazwyczaj są powiązane z pseudonimowym identyfikatorem związanym z urządzeniem, którego używasz do dostępu do strony internetowej. Możemy również używać tych plików cookie do testowania nowych stron, funkcji lub nowych funkcji strony internetowej, aby zobaczyć, jak nasi użytkownicy na nie reagują.

Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookie, których używamy, oraz wyborów dotyczących plików cookie, odwiedź naszą Politykę dotyczącą plików cookie lub sekcję Plików cookie w naszej Polityce prywatności.

Wykorzystanie Twoich danych osobowych

Firma może używać danych osobowych do następujących celów:

  • Zapewnianie i utrzymywanie naszej UsługiW tym celu monitorujemy korzystanie z naszej Usługi.

  • Aby zarządzać swoim kontem:Aby zarządzać swoją rejestracją jako użytkownik Usługi. Dane osobowe, które podajesz, mogą dać Ci dostęp do różnych funkcji Usługi dostępnych dla Ciebie jako zarejestrowanego użytkownika.

  • Dla wykonania umowy:Rozwój, zgodność i zawarcie umowy zakupu produktów, przedmiotów lub usług, które zakupiłeś lub jakiejkolwiek innej umowy z nami za pośrednictwem usługi.

  • Aby się z nami skontaktować:Aby skontaktować się z Tobą drogą mailową, telefoniczną, SMS-ową lub innymi równoważnymi formami komunikacji elektronicznej, takimi jak powiadomienia push aplikacji mobilnej dotyczące aktualizacji lub informacyjnych komunikatów związanych z funkcjonalnościami, produktami lub usługami, w tym aktualizacjami związanymi z bezpieczeństwem, gdy jest to konieczne lub uzasadnione do ich wdrożenia.

  • Aby dostarczyć Ciz nowościami, specjalnymi ofertami i ogólnymi informacjami o innych towarami, usługach i wydarzeniach, które oferujemy i które są podobne do tych, które już zakupiłeś lub zapytałeś, chyba że zdecydowałeś się nie otrzymywać takich informacji.

  • Aby zarządzać Twoimi prośbami:Aby uczestniczyć i zarządzać Twoimi prośbami do nas.

  • Dla transferów biznesowych:Możemy użyć Twoich informacji do oceny lub przeprowadzenia fuzji, sprzedaży, restrukturyzacji, reorganizacji, rozwiązania lub innej sprzedaży lub transferu części lub wszystkich naszych aktywów, czy to jako działającej firmy, czy jako części postępowania upadłościowego, likwidacyjnego lub podobnego, w którym Dane Osobowe przechowywane przez nas dotyczące użytkowników naszej Usługi są jednym z przekazywanych aktywów.

  • Dla innych celówMożemy używać Twoich informacji do innych celów, takich jak analiza danych, identyfikowanie trendów użytkowania, określanie skuteczności naszych kampanii promocyjnych oraz ocena i poprawa naszych usług, produktów, usług, marketingu i Twojego doświadczenia.

Możemy udostępniać Twoje dane osobowe w następujących sytuacjach:

  • Z dostawcami usług:Możemy udostępniać Twoje dane osobowe dostawcom usług w celu monitorowania i analizowania korzystania z naszej usługi, przetwarzania płatności oraz kontaktowania się z Tobą.
  • Dla transferów biznesowych:Możemy udostępniać lub przekazywać Twoje dane osobowe w związku z, lub podczas negocjacji, jakiejkolwiek fuzji, sprzedaży aktywów firmy, finansowania, lub przejęcia całego lub części naszego biznesu przez inną firmę.
  • Z partnerami:Możemy udostępniać Twoje informacje naszym afiliatom, w takim przypadku będziemy wymagać od tych afiliatów przestrzegania tej Polityki Prywatności. Afiliaci obejmują naszą firmę macierzystą oraz inne spółki zależne, partnerów joint venture lub inne firmy, które kontrolujemy lub które są pod wspólną kontrolą z nami.
  • Z partnerami biznesowymi:Możemy udostępniać Twoje informacje naszym partnerom biznesowym, aby zaoferować Ci określone produkty, usługi lub promocje.
  • Z innymi użytkownikami:Kiedy udostępniasz informacje osobiste lub w inny sposób interagujesz w obszarach publicznych z innymi użytkownikami, takie informacje mogą być widoczne dla wszystkich użytkowników i mogą być publicznie rozpowszechniane na zewnątrz.
  • Z Twoją zgodąMożemy ujawnić Twoje dane osobowe w innych celach za Twoją zgodą.

Zachowanie Twoich danych osobowych

Firma będzie przechowywać Twoje dane osobowe tylko przez czas niezbędny do celów określonych w niniejszej Polityce Prywatności. Będziemy przechowywać i wykorzystywać Twoje dane osobowe w zakresie koniecznym do spełnienia naszych obowiązków prawnych (na przykład, jeśli jesteśmy zobowiązani do przechowywania Twoich danych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi), rozstrzygnięcia sporów oraz egzekwowania naszych umów i zasad prawnych.

Firma będzie również przechowywać Dane o Użyciu w celach analiz wewnętrznych. Dane o Użyciu są zazwyczaj przechowywane przez krótszy okres czasu, chyba że te dane są wykorzystywane do wzmocnienia bezpieczeństwa lub poprawy funkcjonalności Naszej Usługi, lub jesteśmy zobowiązani prawnie do przechowywania tych danych przez dłuższy czas.

Przeniesienie Twoich danych osobowych

Twoje informacje, w tym Dane Osobowe, są przetwarzane w biurach operacyjnych firmy i w innych miejscach, gdzie znajdują się strony zaangażowane w przetwarzanie. Oznacza to, że te informacje mogą być przekazywane i przechowywane na komputerach znajdujących się poza Twoim stanem, prowincją, krajem lub inną jurysdykcją rządową, gdzie przepisy dotyczące ochrony danych mogą się różnić od tych obowiązujących w Twojej jurysdykcji.

Twoja zgoda na tę Politykę Prywatności, poprzedzona przesłaniem takich informacji, oznacza Twoją zgodę na taki transfer.

Firma podejmie wszelkie konieczne kroki, aby zapewnić bezpieczne traktowanie Twoich danych zgodnie z tą Polityką Prywatności, i żadne przekazanie Twoich Danych Osobowych nie będzie miało miejsca do organizacji ani kraju, chyba że istnieją odpowiednie kontrole, w tym bezpieczeństwo Twoich danych i innych informacji osobistych.

Ujawnienie Twoich danych osobowych

Transakcje biznesowe

Jeśli firma bierze udział w fuzji, przejęciu lub sprzedaży aktywów, Twoje dane osobowe mogą zostać przekazane. Powiadomimy Cię przed przekazaniem Twoich danych osobowych i poddaniem ich innym zasadom ochrony prywatności.

Policja

W określonych okolicznościach Firma może być zobowiązana do ujawnienia Twoich danych osobowych, jeśli jest to wymagane przez prawo lub w odpowiedzi na ważne żądania organów publicznych (np. sądu lub agencji rządowej).

Inne wymagania prawne

Firma może ujawnić Twoje dane osobowe w dobrej wierze, że taka akcja jest konieczna

  • Spełnij obowiązek prawny
  • Ochrona i obrona praw lub majątku Firmy
  • Zapobiegaj lub prowadź dochodzenie w sprawie ewentualnych nadużyć związanych z Usługą
  • Ochrona osobistej bezpieczeństwa Użytkowników Serwisu lub społeczeństwa
  • Zabezpiecz przed odpowiedzialnością prawną

Bezpieczeństwo Twoich danych osobowych

Bezpieczeństwo Twoich Danych Osobowych jest dla nas ważne, ale pamiętaj, że żaden sposób transmisji przez Internet ani sposób przechowywania elektronicznego nie jest w 100% bezpieczny. Chociaż staramy się używać komercyjnie akceptowalnych środków ochrony Twoich Danych Osobowych, nie możemy zagwarantować ich absolutnego bezpieczeństwa.

Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych

Usługi dostawców, których używamy, mogą mieć dostęp do Twoich danych osobowych. Ci zewnętrzni dostawcy zbierają, przechowują, używają, przetwarzają i przekazują informacje dotyczące Twojej aktywności na naszej usłudze zgodnie z ich politykami prywatności.

Analizy

Możemy korzystać z usług dostawców zewnętrznych do monitorowania i analizowania korzystania z naszej usługi.

Marketing mailowy

Możemy użyć Twoich danych osobowych, aby skontaktować się z Tobą za pomocą biuletynów, materiałów marketingowych lub promocyjnych oraz innych informacji, które mogą Cię zainteresować. Możesz zrezygnować z otrzymywania tych komunikatów od nas, śledząc link do wypisania się lub instrukcje podane w każdym e-mailu, który wysyłamy, lub kontaktując się z nami.

CCPA Prywatność

Ta sekcja informacji o ochronie prywatności dla mieszkańców Kalifornii uzupełnia informacje zawarte w naszej Polityce Prywatności i dotyczy wyłącznie wszystkich odwiedzających, użytkowników i innych osób zamieszkujących w stanie Kalifornia.

Kategorie zebranych informacji osobowych

Zbieramy informacje, które identyfikują, odnoszą się, opisują, odnoszą się do, mogą być powiązane lub mogą być rozsądnie powiązane, bezpośrednio lub pośrednio, z określonym Konsumentem lub Urządzeniem. Poniżej znajduje się lista kategorii informacji osobistych, które możemy zbierać lub które mogły zostać zebrane od mieszkańców Kalifornii w ciągu ostatnich dwunastu (12) miesięcy.

Proszę zauważyć, że kategorie i przykłady podane na poniższej liście są zdefiniowane w CCPA. Nie oznacza to, że wszystkie przykłady tej kategorii informacji osobistej zostały faktycznie zebrane przez nas, ale odzwierciedla naszą wiarę w dobre intencje, że z naszej najlepszej wiedzy niektóre informacje z odpowiedniej kategorii mogą być lub zostały zebrane. Na przykład, pewne kategorie informacji osobistej byłyby zbierane tylko wtedy, gdy dostarczyłbyś takie informacje bezpośrednio nam.

  • Kategoria A: Identyfikatory.

    Przykłady: prawdziwe imię, pseudonim, adres pocztowy, unikalny identyfikator osobisty, identyfikator online, adres protokołu internetowego, adres e-mail, nazwa konta, numer prawa jazdy, numer paszportu lub inne podobne identyfikatory.

    Zebrane: Tak.

  • Kategoria B: Kategorie informacji osobistych wymienione w ustawie dotyczącej rekordów klientów w Kalifornii (Cal. Civ. Code § 1798.80(e)).

    Przykłady: imię, podpis, numer ubezpieczenia społecznego, cechy fizyczne lub opis, adres, numer telefonu, numer paszportu, numer prawa jazdy lub dowodu tożsamości państwowej, numer polisy ubezpieczeniowej, informacje o edukacji, zatrudnieniu, historii zatrudnienia, numer konta bankowego, numer karty kredytowej, numer karty debetowej lub jakiekolwiek inne informacje finansowe, informacje medyczne lub informacje o ubezpieczeniu zdrowotnym. Niektóre informacje osobiste zawarte w tej kategorii mogą pokrywać się z innymi kategoriami.

    Zebrane: Tak.

  • Kategoria C: Chronione cechy klasyfikacyjne zgodnie z prawem kalifornijskim lub federalnym.

    Przykłady: Wiek (40 lat lub więcej), rasa, kolor skóry, pochodzenie etniczne, narodowość, obywatelstwo, religia lub wyznanie, stan cywilny, stan zdrowia, niepełnosprawność fizyczna lub psychiczna, płeć (w tym płeć, tożsamość płciowa, wyrażenie płciowe, ciąża lub poród oraz związane z nimi stan zdrowia), orientacja seksualna, status weterana lub wojskowy, informacje genetyczne (w tym informacje genetyczne rodzinne).

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria D: Informacje handlowe.

    Przykłady: Rekordy i historia zakupionych lub rozważanych produktów lub usług.

    Zebrane: Tak.

  • Kategoria E: Informacje biometryczne.

    Przykłady: Cechy genetyczne, fizjologiczne, behawioralne i biologiczne, lub wzorce aktywności używane do wyodrębnienia szablonu lub innych identyfikatorów lub informacji identyfikujących, takich jak odciski palców, odciski twarzy i głosu, skany tęczówki lub siatkówki, uderzenia klawiszy, chód lub inne wzorce fizyczne, oraz dane dotyczące snu, zdrowia lub aktywności fizycznej.

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria F: Internet lub inne podobne działania sieciowe.

    Przykłady: Interakcja z naszą usługą lub reklamą.

    Zebrane: Tak.

  • Kategoria G: Dane geolokalizacyjne.

    Przykłady: Przybliżona lokalizacja fizyczna.

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria H: Dane sensoryczne.

    Przykłady: dźwiękowe, elektroniczne, wizualne, termiczne, zapachowe lub podobne informacje.

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria I: Informacje zawodowe lub związane z zatrudnieniem.

    Przykłady: Obecna lub poprzednia historia zatrudnienia lub oceny wydajności.

    Nieodebrane: Nie.

  • Kategoria J: Informacje o edukacji niepublicznej (zgodnie z Ustawą o Prawach Edukacyjnych Rodziny i Prywatności (20 U.S.C. Sekcja 1232g, 34 C.F.R. Część 99)).

    Przykłady: Rekordy edukacyjne bezpośrednio związane z uczniem prowadzone przez instytucję edukacyjną lub stronę działającą w jego imieniu, takie jak oceny, transkrypty, listy klas, harmonogramy uczniów, kody identyfikacyjne uczniów, informacje finansowe uczniów lub akta dyscyplinarne uczniów.

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria K: Wnioski wyciągnięte z innych informacji osobistych.

    Przykłady: Profil odzwierciedlający preferencje, cechy, tendencje psychologiczne, predyspozycje, zachowanie, postawy, inteligencję, umiejętności i zdolności danej osoby.

    Nie zebrano.

Zgodnie z CCPA, informacje osobiste nie obejmują:

  • Dostępne publicznie informacje z rejestrów rządowych
  • Zanonimizowane lub zagregowane informacje o konsumentach
  • Informacje wyłączone z zakresu CCPA, takie jak:
    • Zdrowotne lub medyczne informacje objęte Ustawą o Przenoszalności i Odpowiedzialności w Ochronie Zdrowia z 1996 roku (HIPAA) oraz Kalifornijskim Prawem o Poufności Informacji Medycznej (CMIA) lub danymi z badań klinicznych
    • Osobiste informacje objęte określonymi ustawami dotyczącymi prywatności w określonych sektorach, w tym ustawą o sprawiedliwym raporcie kredytowym (FRCA), ustawą Gramma-Leacha-Blileya (GLBA) lub ustawą o prywatności informacji finansowej w Kalifornii (FIPA), oraz ustawą o ochronie prywatności kierowców z 1994 roku.

Źródła informacji osobistych

Otrzymujemy powyższe kategorie danych osobowych z następujących kategorii źródeł:

  • Bezpośrednio od CiebieNa przykład, z formularzy, które wypełniasz na naszej usłudze, preferencji, które wyrażasz lub dostarczasz za pośrednictwem naszej usługi, lub z Twoich zakupów na naszej usłudze.
  • Pośrednio od CiebieNa przykład, obserwując Twoją aktywność na naszej usłudze.
  • Automatycznie od CiebieNa przykład za pomocą plików cookie my lub nasi dostawcy usług ustawiamy na Twoim urządzeniu, gdy przeglądasz naszą usługę.
  • Od dostawców usługNa przykład, zewnętrzni dostawcy monitorują i analizują korzystanie z naszej Usługi, zewnętrzni dostawcy przetwarzający płatności lub inni zewnętrzni dostawcy, których używamy do świadczenia Usługi dla Ciebie.

Wykorzystanie danych osobowych w celach biznesowych lub komercyjnych

Możemy używać lub ujawniać dane osobowe, które zbieramy w celach "biznesowych" lub "komercyjnych" (zdefiniowanych w ramach CCPA), co może obejmować następujące przykłady:

  • Aby obsługiwać naszą usługę i świadczyć Ci nasze usługi.
  • Aby zapewnić Ci wsparcie i odpowiedzieć na Twoje zapytania, w tym aby zbadać i rozwiązać Twoje obawy oraz monitorować i ulepszać naszą usługę.
  • Aby spełnić lub zrealizować cel, który podałeś informacje. Na przykład, jeśli udostępniasz swoje dane kontaktowe, aby zadać pytanie dotyczące naszej Usługi, będziemy używać tych danych osobowych do odpowiedzi na Twoje zapytanie. Jeśli podasz swoje dane osobowe, aby zakupić produkt lub usługę, będziemy używać tych informacji do przetworzenia Twojej płatności i ułatwienia dostawy.
  • W celu odpowiedzi na żądania organów ścigania i zgodnie z obowiązującym prawem, nakazem sądowym lub przepisami rządowymi.
  • Podczas zbierania Twoich danych osobowych lub w inny sposób określony w ustawie CCPA.
  • Wewnętrzne cele administracyjne i audytowe.
  • Aby wykrywać incydenty bezpieczeństwa i chronić przed złośliwymi, wprowadzającymi w błąd, oszukańczymi lub nielegalnymi działaniami, w tym, w razie konieczności, ścigać osoby odpowiedzialne za takie działania.

Proszę zauważyć, że podane powyżej przykłady mają charakter ilustracyjny i nie stanowią wyczerpującego wykazu. Aby uzyskać więcej informacji na temat sposobu wykorzystania tych informacji, prosimy zapoznać się z sekcją "Wykorzystanie Twoich Danych Osobowych".

Jeśli zdecydujemy się zbierać dodatkowe kategorie danych osobowych lub wykorzystać zebrane dane osobowe w sposób istotnie inny, niepowiązany lub niezgodny z pierwotnymi celami, zaktualizujemy tę Politykę Prywatności.

Ujawnienie informacji osobistych w celach biznesowych lub komercyjnych

Możemy używać lub ujawniać, a w ciągu ostatnich dwunastu (12) miesięcy mogliśmy używać lub ujawniać następujące kategorie informacji osobistych w celach biznesowych lub komercyjnych:

  • Kategoria A: Identyfikatory
  • Kategoria B: Kategorie informacji osobistych wymienionych w ustawie kalifornijskiej dotyczącej rejestrów klientów (Cal. Civ. Code § 1798.80(e))
  • Kategoria D: Informacje handlowe
  • Kategoria F: Internet lub inne podobne działania sieciowe

Warto zauważyć, że wymienione powyżej kategorie są zdefiniowane w CCPA. Nie oznacza to, że wszystkie przykłady tej kategorii informacji osobistych faktycznie zostały ujawnione, ale odzwierciedla naszą wiarę, że zgodnie z naszą najlepszą wiedzą niektóre informacje z odpowiedniej kategorii mogą być lub zostały ujawnione.

Gdy ujawniamy informacje osobiste w celach biznesowych lub komercyjnych, zawieramy umowę, która opisuje cel i wymaga od odbiorcy zachowania poufności tych informacji osobistych oraz niekorzystania z nich w żadnym celu poza wykonaniem umowy.

Sprzedaż danych osobowych

Zgodnie z definicją CCPA, "sprzedaż" oznacza sprzedaż, wynajem, ujawnianie, rozpowszechnianie, udostępnianie, przekazywanie lub w inny sposób komunikowanie ustnie, na piśmie lub za pomocą elektronicznych lub innych środków informacji osobistych konsumenta przez firmę trzeciej stronie w zamian za cenną korzyść. Oznacza to, że mogliśmy otrzymać pewnego rodzaju korzyść za udostępnienie informacji osobistych, ale niekoniecznie korzyść pieniężną.

Proszę zauważyć, że poniższe kategorie są zdefiniowane w CCPA. Nie oznacza to, że wszystkie przykłady tej kategorii informacji osobowych faktycznie zostały sprzedane, ale odzwierciedla nasze w dobrej wierze przekonanie, najlepiej z naszej wiedzy, że niektóre informacje z danej kategorii mogą być i mogły być udostępniane w zamian za wartość.

Możemy sprzedawać i mogliśmy sprzedać w ciągu ostatnich dwunastu (12) miesięcy następujące kategorie danych osobowych:

  • Kategoria A: Identyfikatory
  • Kategoria B: Kategorie informacji osobistych wymienione w ustawie dotyczącej rekordów klientów w Kalifornii (Cal. Civ. Code § 1798.80(e))
  • Kategoria D: Informacje handlowe
  • Kategoria F: Internet lub inne podobne działania sieciowe

Udostępnienie danych osobowych

Możemy udostępniać Twoje dane osobowe zidentyfikowane w powyższych kategoriach następującym kategoriom podmiotów trzecich:

  • Dostawcy usług
  • Procesory płatności
  • Nasi partnerzy afiliacyjni
  • Nasi partnerzy biznesowi
  • Podmioty trzecie, którym Ty lub Twoi agenci upoważniacie nas do ujawnienia Twoich danych osobowych w związku z produktami lub usługami, które świadczymy Tobie

Sprzedaż danych osobowych osób nieletnich poniżej 16 roku życia

Nie zbieramy świadomie danych osobowych od nieletnich poniżej 16. roku życia za pośrednictwem naszej Usługi, chociaż pewne strony trzecie, do których linkujemy, mogą to robić. Te strony trzecie mają własne warunki użytkowania i politykę prywatności, dlatego zachęcamy rodziców i opiekunów do monitorowania korzystania przez dzieci z Internetu oraz instruowania ich, aby nigdy nie udostępniały informacji na innych stronach bez ich zgody.

Nie sprzedajemy danych osobowych Konsumentów, których wiek jest poniżej 16 lat, chyba że otrzymamy zgodę (prawo do wyrażenia zgody) od Konsumenta w wieku od 13 do 16 lat lub od rodzica lub opiekuna Konsumenta w wieku poniżej 13 lat. Konsumenci, którzy wyrażą zgodę na sprzedaż danych osobowych, mogą w dowolnym momencie zrezygnować z przyszłych transakcji. Aby skorzystać z prawa do rezygnacji, Ty (lub Twój upoważniony przedstawiciel) możesz złożyć wniosek do nas, kontaktując się z nami.

Jeśli masz powody, aby sądzić, że dziecko poniżej 13 (lub 16) roku życia przekazało nam swoje dane osobowe, skontaktuj się z nami, podając wystarczające szczegóły umożliwiające nam usunięcie tych informacji.

Twoje prawa zgodnie z ustawą CCPA

CCPA zapewnia mieszkańcom Kalifornii określone prawa dotyczące ich danych osobowych. Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, masz następujące prawa:

  • Prawo do zawiadomienia.Masz prawo być poinformowany, jakie kategorie Danych Osobowych są zbierane i w jakim celu są one używane.
  • Prawo do żądania.Zgodnie z CCPA, masz prawo zażądać, abyśmy ujawnili Ci informacje dotyczące naszego zbierania, używania, sprzedaży, ujawniania w celach biznesowych i udostępniania informacji osobistych. Po otrzymaniu i potwierdzeniu Twojego żądania, ujawnimy Ci:
    • Kategorie informacji osobistych, które zebraliśmy o Tobie
    • Kategorie źródeł informacji osobistych, które zebraliśmy o Tobie
    • Nasz cel biznesowy lub handlowy zbierania lub sprzedaży tych informacji osobistych
    • Kategorie podmiotów trzecich, z którymi dzielimy te informacje osobowe
    • Konkretne informacje osobiste, które zebraliśmy o Tobie
    • Jeśli sprzedaliśmy Twoje dane osobowe lub ujawniliśmy Twoje dane osobowe w celach biznesowych, ujawnimy Ci:
      • Kategorie sprzedawanych kategorii informacji osobistych
      • Kategorie ujawnionych kategorii informacji osobistych
  • Prawo do odmowy sprzedaży danych osobowych (opt-out).Masz prawo zlecić nam nie sprzedawanie Twoich danych osobowych. Aby złożyć prośbę o wyłączenie, skontaktuj się z nami.
  • Prawo do usunięcia danych osobowych.Masz prawo zażądać usunięcia Twoich danych osobowych, z zastrzeżeniem pewnych wyjątków. Po otrzymaniu i potwierdzeniu Twojego żądania, usuniemy (i skierujemy naszych dostawców usług do usunięcia) Twoich informacji osobistych z naszych rejestrów, chyba że zachodzi wyjątek. Możemy odmówić Twojego żądania usunięcia, jeśli zachowanie informacji jest konieczne dla nas lub naszych dostawców usług:
    • Zakończ transakcję, dla której zebraliśmy dane osobowe, dostarcz dobro lub usługę, której żądałeś, podejmij działania rozsądnie przewidywane w ramach naszego trwającego związku biznesowego z Tobą, lub wypełnij naszą umowę z Tobą.
    • Wykrywać incydenty bezpieczeństwa, chronić przed złośliwymi, wprowadzającymi w błąd, oszukańczymi lub nielegalnymi działaniami lub ścigać osoby odpowiedzialne za takie działania.
    • Znajdź i napraw błędy w produktach, które zakłócają istniejącą zamierzoną funkcjonalność.
    • Wykonuj wolność słowa, zapewnij prawo innemu konsumentowi do korzystania z jego praw do wolności słowa, lub wykonaj inne prawo przewidziane przez prawo.
    • Dostosuj się do Kalifornijskiego Aktu o Ochronie Prywatności Komunikacji Elektronicznej (Cal. Kodeks Karny § 1546 i nast.).
    • Zaangażuj się w badania publiczne lub recenzowane przez rówieśników naukowe, historyczne lub statystyczne w interesie publicznym, które przestrzegają wszystkich innych obowiązujących przepisów etycznych i ochrony prywatności, gdy usunięcie informacji może uniemożliwić lub poważnie utrudnić osiągnięcie celów badawczych, jeśli wcześniej udzieliłeś świadomej zgody.
    • Włącz wyłącznie wewnętrzne użytki, które są rozsądnie zgodne z oczekiwaniami konsumentów na podstawie Twojego związku z nami.
    • Spełnij obowiązek prawny.
    • Wykorzystaj inne wewnętrzne i zgodne z prawem cele tych informacji, które są zgodne z kontekstem, w którym je dostarczyłeś.
  • Prawo do niestosowania dyskryminacji.Masz prawo do nie bycia dyskryminowanym za korzystanie z któregokolwiek z Twoich praw konsumenta, w tym przez:
    • Odmawianie dostarczenia towarów lub usług dla Ciebie
    • Opłaty różniące się cenami lub stawkami za towary lub usługi, w tym korzystanie z rabatów lub innych korzyści lub nałożenie kar
    • Zaoferowanie różnego poziomu lub jakości towarów lub usług dla Ciebie
    • Sugerowanie, że otrzymasz inną cenę lub stawkę za towary lub usługi lub inną jakość towarów lub usług

Wykonywanie swoich praw ochrony danych zgodnie z CCPA

Aby skorzystać z którychkolwiek z praw przysługujących Ci zgodnie z ustawą CCPA, jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, możesz skontaktować się z nami:

  • Przez odwiedzenie tej strony na naszej stronie internetowej: https://de.musso.co
  • Przesyłając nam e-mail: musso2022@musso.co

Tylko Ty lub osoba zarejestrowana u Sekretarza Stanu Kalifornii, którą upoważniasz do działania w Twoim imieniu, może złożyć wiarygodne żądanie dotyczące Twoich danych osobowych.

Twoje zapytanie do nas musi:

  • Dostarcz wystarczających informacji, które pozwolą nam rozsądnie zweryfikować, że jesteś osobą, której dotyczą zebrane dane osobowe lub upoważnionym przedstawicielem
  • Opisz swoje żądanie w wystarczający sposób, abyśmy mogli je właściwie zrozumieć, ocenić i na nie odpowiedzieć

Nie możemy odpowiedzieć na Państwa prośbę ani dostarczyć wymaganych informacji, jeśli nie możemy:

  • Zweryfikuj swoją tożsamość lub uprawnienie do złożenia żądania
  • Potwierdź, że informacje osobiste odnoszą się do Ciebie

W ciągu 45 dni od otrzymania Państwa zweryfikowanego wniosku ujawnimy i dostarczymy wymagane informacje bez dodatkowych opłat. Okres na dostarczenie wymaganych informacji może zostać przedłużony raz o kolejne 45 dni, gdy jest to uzasadnione i po wcześniejszym powiadomieniu.

Wszelkie ujawnienia, które dostarczymy, będą dotyczyć tylko 12-miesięcznego okresu poprzedzającego otrzymanie zweryfikowanego żądania.

Dla żądań dotyczących przenoszenia danych, wybierzemy format dostarczenia Twoich danych osobowych, który jest łatwo użyteczny i powinien umożliwić Ci przesłanie informacji z jednej jednostki do drugiej bez przeszkód.

Nie sprzedawaj moich danych osobowych

Masz prawo do rezygnacji z sprzedaży Twoich danych osobowych. Po otrzymaniu i potwierdzeniu wiarygodnego żądania konsumenta od Ciebie, zaprzestaniemy sprzedaży Twoich danych osobowych. Aby skorzystać z prawa do rezygnacji, skontaktuj się z nami.

Nasi dostawcy usług, z którymi współpracujemy (na przykład nasi partnerzy analityczni lub reklamowi) mogą korzystać z technologii na usłudze, która sprzedaje dane osobowe zgodnie z prawem CCPA. Jeśli chcesz zrezygnować z wykorzystywania Twoich danych osobowych w celach reklamy opartej na zainteresowaniach i tych potencjalnych sprzedaży zdefiniowanych na mocy prawa CCPA, możesz to zrobić, postępując zgodnie z poniższymi instrukcjami.

Proszę zauważyć, że wyłączenie jest specyficzne dla przeglądarki, którą używasz. Może być konieczne wyłączenie na każdej przeglądarce, którą używasz.

Jeśli chcesz zrezygnować z działań, które mogą być uznane za "sprzedaż" lub "udostępnianie" lub "ukierunkowaną reklamę", prosimy podać swój adres e-mail

Format e-mail: przyklad@serwerpoczty.domena

Aby zrezygnować z "sprzedaży" lub "udostępniania" Twoich danych osobowych zbieranych za pomocą plików cookie i innych identyfikatorów opartych na urządzeniu, jak opisano powyżej, musisz przeglądać z jednego z odpowiednich stanów w USA zdefiniowanych w ramach prawa CCPA.

Strona internetowa

Możesz zrezygnować z otrzymywania spersonalizowanych reklam dostarczanych przez naszych dostawców usług, postępując zgodnie z naszymi instrukcjami przedstawionymi na Usłudze:

Opt out umieści plik cookie na Twoim komputerze, który jest unikalny dla przeglądarki, którą używasz do zrezygnowania. Jeśli zmienisz przeglądarki lub usuniesz pliki cookie zapisane przez swoją przeglądarkę, będziesz musiał ponownie zrezygnować.

Urządzenia mobilne

Twój telefon komórkowy może dać Ci możliwość rezygnacji z wykorzystywania informacji o aplikacjach, których używasz, w celu serwowania Ci reklam dostosowanych do Twoich zainteresowań:

  • "Zrezygnuj z reklam opartych na zainteresowaniach" lub "Zrezygnuj z personalizacji reklam" na urządzeniach z systemem Android
  • Ogranicz śledzenie reklam

Możesz również zatrzymać zbieranie informacji o lokalizacji z Twojego urządzenia mobilnego, zmieniając preferencje na swoim urządzeniu mobilnym.

Ochrona prywatności dzieci

Nasza usługa nie jest przeznaczona dla osób poniżej 13 roku życia. Nie zbieramy świadomie danych osobowych od osób poniżej 13 roku życia. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem i wiesz, że Twoje dziecko przekazało nam dane osobowe, skontaktuj się z nami. Jeśli dowiemy się, że zebraliśmy dane osobowe od osoby poniżej 13 roku życia bez weryfikacji zgody rodzicielskiej, podejmujemy kroki w celu usunięcia tych informacji z naszych serwerów.

Jeśli musimy polegać na zgodzie jako podstawie prawnej przetwarzania Twoich informacji, a Twoje państwo wymaga zgody rodzica, możemy wymagać zgody Twojego rodzica przed zebraniem i wykorzystaniem tych informacji.

Linki do innych stron internetowych

Nasza usługa może zawierać linki do innych stron internetowych, które nie są obsługiwane przez nas. Jeśli klikniesz na link do strony trzeciej, zostaniesz przekierowany na tę stronę trzecią. Zdecydowanie zalecamy zapoznanie się z Polityką Prywatności każdej odwiedzanej przez Ciebie strony.

Nie mamy kontroli nad treścią, polityką prywatności ani praktykami żadnych stron trzecich lub usług.

Zmiany w Polityce Prywatności

Możemy od czasu do czasu aktualizować naszą Politykę Prywatności. Powiadomimy Cię o wszelkich zmianach, umieszczając nową Politykę Prywatności na tej stronie.

Poinformujemy Cię drogą mailową i/lub wyraźnym ogłoszeniem na naszej usłudze przed wprowadzeniem zmian i zaktualizujemy datę "Ostatnia aktualizacja" na górze niniejszej Polityki Prywatności.

Zaleca się regularne przeglądanie tej Polityki Prywatności w celu sprawdzenia ewentualnych zmian. Zmiany w tej Polityce Prywatności wchodzą w życie w momencie opublikowania ich na tej stronie.

Skontaktuj się z nami

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące tej Polityki Prywatności, możesz skontaktować się z nami:

  • E-mail:musso2022@musso.co

  • Przez odwiedzenie tej strony na naszej stronie internetowej:https://de.musso.co

  • Poprzez numer telefonu:1366637252